Večeras je u Zenici održana press konferencija reprezentacije BiH uoči sutrašnjeg meča petog kola kvalifikacija za EP sa Lihtenštajnom.

Medijima su se obratili selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko.

“Sigurno da mi u ovom ciklusu samo trebamo razmišljati o pobjedi, kako bi došli do neke set, meč lopte u desetom mjesecu, kada igramo sa Fincima i Grcima”, rekao je Prosinečki i nastavio:

“Sutra će igrati onaj sastav o kojem smo razmišljali. Neće tu biti puno nekih promjena. Svi su manje više zdravi. Imamo za tri dana utakmicu sa Armencima, tako da ćemo neke igrače probati, a neke možda sačuvati, ako bude dobar rezultat, a ja se nadam da će biti”.

Prosinečki ističe kako je osim pobjede u sutrašnjoj utakmici bitno dobiti potrebno samopouzdanje.

“Nama su najvažniji sada bodovi, nemamo više pravo na kiks, tako da sutra sigurno očekujemo pobjedu. Nećemo bježati od toga da smo favoriti i vjerujemo da sa ovom reprezentacijom moramo dobiti Lihtenštajn. Nadam se da će biti jedna dobra utakmica, da dobijemo samopouzdanje. Ako uđemo kako treba, onda mislim da neće biti problema”.

Jedno od pitanja za selektora je da li postoji pritisak pred ove dvije utakmice.

“Sigurno da postoji. Samim tim što sam rekao na početku da mi obje ove utakmice moramo dobiti da bi dočekali te utakmice u desetom mjesecu sa Fincima i Grcima. Pritiska ima normalno, u fudbalu je pritisak uvijek tu. Mi ćemo sutra ipak biti oni pravi da dobijemo samopouzdanje i utakmicu, što očekujemo i za tri dana protiv Armenije”, dodao je Prosinečki.

(Reprezentacija.ba)