Roma je jučer potvrdila angažman hrvatskog napadača Nikole Kalinića (31), koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Atletico Madrida.

Kalinić je u prvom razgovoru za klupsku stranicu posebno pohvalio bh. reprezentativnog kapitena Edina Džeku (33), rekavši kako je oduševljen što će igrati sa njim u istom timu.

“Mišljenja sam da je Edin Džeko jedan od najboljih na svojoj poziciji i smatram da ćemo on i ja zajedno postići puno golova. Poznajem ga jako dobro i oduševljen sam što ćemo igrati u istom timu. Ove godine možemo napraviti sjajne stvari u Seriji A i Europa ligi. Imamo puno mladih i kvalitetnih igrača i radujem se onom što nas očekuje”, kazao je Kalinić.

On je prošle sezone za Atletico Madrid odigrao 24 meča i postigao četiri gola.

Nastupao je još za Milan, Fiorentinu, Dnipro, Blackburn, Hajduk, Šibenik i Istru.

Osim Kalinića Roma je ovog ljeta dovela golmana Pau Lopeza (Real Betis), Gianlucu Mancinija (Atalanta), Chrisa Smallinga (Manchester United), Merta Cetina (Genclerbirligi), Leonarda Spinazzolu (Juventus), Davidea Zappacostu, Amadou Diawaru (Napoli), Bryana Cristantea (Atalanta), Jordan Veretout (Fiorentina) i Henrikha Mkhitaryana (Arsenal).

(Reprezentacija.ba)