Klubovi i igrači diljem Europe jučer su imali, barem do zime, posljednju šansu da naprave transfere.

Nakon niza transfera bh. igrača među kojima je ljeto obilježio prelazak Radeta Krunića iz Empolija u Milan, jučer je klubove promijenilo pet bh. sadašnjih i bivših reprezentativaca.

Kada je riječ o bh. fudbalerima najzanimljivija vijest je posudba Asmira Begovića (32) iz engleskog AFC-a u azerbejdžanski Qarabag. Begović u Azerbejdžan ide braniti samo do januara 2020. godine i pomoći ekipi da napravi dobar rezultat u Europa Ligi. Navodno, posudba od četiri mjeseca plaćena je oko 1.500.000 KM.

Sanjin Prcić

Povremeni reprezentativac Sanjin Prcić (25) potpisao je trogodišnji ugovor sa Strazburom. Prcić je proteklu polusezonu u ovom francuskom prvoligašu igrao kao posuđen igrač iz Levantea i u 13 utakmica zabio dva gola i napravio jednu asistenciju. Do sada je igrao za Souchaux, Torino, Perugiju i Levante.

Ermedin Demirović

U21 BiH napadač Ermedin Demirović (21) narednu sezonu igrat će kao posuđen igrač za švicarski St. Gallen u koji doalzi iz španskog Alavesa. Demirović je u Alaves stigao iz omladinskih kategorija Leipziga u julu 2017. godine, ali nije se mnogo naigrao u španskom prvoligašu. Prethodne sezone igrao je na posudbama u francuskom Sochauxu te španskoj Almeriji. Ermedinov novi klub, St. Gallen trenutno je petoplasirani u švicarskom šampionatu nakon šest odigranih kola.

U21 BiH golman Suan Bešić (21) svoju karijeru će nastaviti u Portugalu. Nakon epizoda u Marseilleu i Angersu, Bešić je odlučio napustiti Francusku i potpisati ugovor sa portugalskim prvoligašem Vitorijom Guimaraes.

Kerim Memija

Nekadašnji kapiten U21 BiH desni bek Kerim Memija (23) iz danskog drugoligaša Vejlea prešao je u danski prvoligaš Hobro. Transfer je iznosio 150.000 eura.

Tino Sven Sušić

Tino Sven Sušić (27) jučer je potpisao raskid ugovora, te sada kao slobodan igrač može preći u novi klub i poslije završetka transfernog perioda. Spominje se kako će u Hajduk gdje je igrao najbolji fudbal u karijeri.

Vrijedi još spomenuti da su Edinu Džeki u Romu posljednji dan prijelaznog roka stigli Nikola Kalinić iz Atletico Madrida i Henrik Miktarijan iz Arsenala, Edinu Višći u Istanbul stigao slovački stoper Martin Škrtel iz Atalante, a Radetu Kruniću u Milan Ante Rebić iz Frankfurta.

(Reprezentacija.ba)