FK Željezničar objavio je saopštenje u kojem se navodi kako je Upravni odbor Kluba, zajedno sa stručnim štabom odlučio pobjedu protiv FK Sarajevo (5:2) pokloniti navijačima.

“Željezničar je u subotnjem gradskom derbiju savladao Sarajevo sa 5:2. Plavi su i ovaj put imali bezrezervnu podršku navijača, a Upravni odbor i stručni štab FK Željezničar veliku pobjedu poklanjaju vjernim navijačima, legendama i prijateljima Kluba.” navodi se između ostalog u saopštenju.

Velikodušni Upravni odbor FK Željezničar koji je sebi prvobitno prisvojio pobjedu, ali je ipak odlučio pokloniti svojim navijačima čine Admir Džubur, Jasmin Badžak, Mirza Ustamujić, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić, Kenan Ademović i Selen Balić.

Ipak, oni najzaslužniji za pobjedu su Erić, Stanić, Osmanković, Sipović, Pavić, Bojo, Alispahić, Sadiković, Štilić, Veselinović, Zajmović, Ermin Zec, Ramović i Krpić – Željini igrači koji su predvođeni trenerom Amarom Osimom savladali Sarajevo sa 5:2 pred više od 11.000 ljudi koji su došli na Stadion Grbavica.

Admir Džubur, Foto: FK Željezničar

(Reprezentacija.ba)