Roma je nešto iza ponoći u noći sa nedjelje na ponedjeljak objavila fotografije hrvatskog napadača Nikole Kalinića (31) na rimskom aerodromu.

Roma je ovog ljeta već kupila pet i posudila dva igrača, ali će Kalinić biti prvo pojačanje u napadu nakon kupovine golmana Pau Lopeza iz Betisa, stopera merta Cetina iz Genclerbirligija, lijevog beka Leonarda Spinazzole iz Juventusa, zadnjeg veznog Diaware iz Napolija, veznog Cristante iz Atalante i posudbe stopera Mancinija iz Atalante i Smallinga iz Manchester Uniteda.

Do kraja ponedjeljka za Romu će potpisati i ofanzivni vezni Arsenala Henrikh Mkhitaryan (30).

Kalinić kao konkurencija Džeki dolazi iz Atletico Madrida gdje je prošle godine u svim takmičenjima u 24 utakmice zabio 4 gola. Primjera radi Džeko je u 40 utakmica zabio 14 golova.

Osim Kalinića i Džeke Roma na poziciji napadača ima još Patrick Schicka (23) koji je prošle sezone u 32 utakmice postigao 25 golova.

Kalinić je ranije nastupao za Milan, Fiorentinu, Dnipro, Blackburn i Hajduk (uz posudbu u Istru).

Hrvatski napadač ostaće upamćen i po napuštanju hrvatske reprezentacije tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine zbog nezadovoljstva odnosa selektora Zlatka Dalića prema njemu.

(Reprezentacija.ba)