Reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Trening kampu FS BiH u Zenici i početi pripreme za kvalifikacione utakmice sa Lihtenštajnom (četvrtak) i Armenijom (nedjelja).

Okupljanje je zakazano za 12:00 sati, dok će od 18:00 sati obaviti prvi trening.

Do utakmice s Lihtenštajnom trenirat će ukupno tri puta, a u petak će se zaputiti za Yerevan, gdje će do susreta s Armenijom obaviti još dva treninga.

Selektor Robert Prosinečki je za ova dva meča pozvao 25 igrača.

Golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić

Odbrana: Eldar Ćivić, Sead Kolašinac, Darko Todorović, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić

Vezni red: Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Rade Krunić, Stjepan Lončar, Amer Gojak, Elvis Sarić, Muhamed Bešić, Deni Milošević

Napad: Edin Džeko, Riad Bajić, Edin Višća, Haris Duljević i Irfan Hadžić

Kvržić i Pirić su u međuvremenu otpali, a Prosinečki je najavio da će najvjerovatnije pozvati još jednog golmana.

Zmajevi će prvo 5. septembra na Bilinom Polju u Zenici ugostiti Lihtenštajn, a potom će 8. septembra gostovati Armeniji na Vazgen Sargsyan anvan Hanrapetakan Marzadasht stadionu u Yerevanu.

Poslije četiri odigrana kola izabranici Roberta Prosinečkog nalaze se u vrlo teškoj poziciji. Peti su na tabeli grupe “J” sa četiri boda, koliko ima i četvrta Grčka.

Italija je vodeća sa 12 bodova, slijedi je Finska sa devet, dok je posljednji Lihtenštajn bez bodova.

Nakon septembarskih mečeva, našoj selekciji u oktobru slijede dueli sa Finskom kući (12. oktobar) i Grčkom na strani (15. oktobar), a potom u novembru domaći duel sa Italijom (15. novembar) i gostovanje Lihtenštajnu (18. novembar).

(Reprezentacija.ba)