Stanje bivšeg kapitena reprezentacije BiH Emira Spahića (39) je bolje u odnosu na jučer i sinoć, potvrdila je za Radio Sarajevo osoba bliska njegovoj porodici.

“Emir se osjeća bolje u odnosu na jučer i sinoć. Njegovo zdravstveno stanje je u potpunosti stabilno. Svjestan je i to nas sve u porodici raduje”.

Spahić je jučer oko 15:20 sati primljen u Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS), nakon što je povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini Gacka.

Kako se navodi, Spahiću je jučer do 17:30 sati urađena kompletna ljekarska dijagnostika.

On je nakon nesreće kod Gacka prvo primljen u ambulanti u ovom mjestu, da bi nakon toga kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Trebinje.

Oko 15:10 sati iz Trebinja je helikopterom Oružanih snaga BiH stigao u Sarajevo, nakon čega je smješten u KCUS. 

“Sada slijede dodatne pretrage i saniranje trenutnog stanja. Ljekari su optimisti i u ovom trenutku posebno prate dvije situacije. Emir ima manje probleme sa plućima i bubregom, i to ljekari posebno prate iz sata u sat. Očito je da je u nesreći ugruvan, ali raduje da su svi organi vitalni i da nije zdravstveno ugrožen”, kazala je bliska osoba bivšem kapitenu reprezentacije BiH.

(Reprezentacija.ba)