Večeras se na stadionu Grbavica od 20,00 sati u okviru sedmog kola Premijer lige BiH igra najveći bh. derbi između Željezničara i Sarajeva.

Ovo će biti 139. gradski derbi (119. ligaški), a u dosadašnjih 138 mečeva, Željezničar ima 43 pobjede, Sarajevo 42, dok su 53 susreta okončana bez pobjednika (Željezničar je postigao 166, a Sarajevo 165 golova).

Kladionice daju prednost Željezničaru u gradskom derbiju protiv Sarajeva

Amar Osim, trener Željezničara, smatra da je Sarajevu lakše igrati večerašnji dvoboj.

” Ja mislim da je njima lakše jer igraju u gostima i imaju dva boda prednosti. Ako izgube onda su jedan bod u zaostatku, a mi ako izgubimo, onda smo pet bodova u zaostatku. Zna se kome je lakše s te strane. Ja se nadam da ovu utakmicu nećemo ući kao u onu sa Širokim. Nadam se da nećemo biti u zaostatku od dva gola u prvih 15 minuta, da ćemo biti ozbiljniji i koncentrisaniji, te da kad budemo u prilici da mijenjamo da to uradimo da nešto napravimo, a ne da spašavamo živu glavu. Nama bi išlo u prilog da utakmica bude u egalu i da mi imamo adute s klupe, godilo bi nam da utakmica ide u tom pravcu”,  rekao je Osim.

S druge straje, njegov kolega Husref Musemić dao je ulogu favorita Željezničaru.

“Ambijent će biti dobar, noćna utakmica, dobar teren i svi preduslovi za aktere da odigraju što bolje. Mi smo možda malo više utakmica igrali nego oni, ali potrudit ćemo se da odigramo približno posljednjem derbiju. Prepuštamo ulogu favorita Željezničaru jer je domaćin”, istakao je Musemić.

Osim i Musemić se sastaju peti put, obojica imaju po jedan trijumf

Utakmicu Željezničar – Sarajevo sudi Haris Kaljanac iz Sarajeva, a direktan prijenos je na kanalu Moja TV.

U preostalim mečevima sedmog kola Premijer lige BiH danas se sastaju:

16,30 sati: Mladost DK – Zrinjski

17,00 sati: Velež – Radnik Bijeljina

17,00 sati: Zvijezda 09 – Široki Brijeg

20,30 sati: Tuzla City – Sloboda

(Reprezentacija.ba)