Uoči gradskog derbija protiv Slobode, u prostorijama FK Tuzla City održana je press konferencija na kojoj su se pojavili trener Milenko Bošnjaković i veznjak Ivan Sesar.

Strateg Plavih ističe kako respektuje starijeg tuzlanskog premijerligaša.

“Drago mi je da Tuzla ima ovakav derbi i svi trebamo uživati u tome. Slobodu ne doživljavam u negativnom kontekstu. Gledali smo ih, znamo dobre i slabe strane, imaju sjajne igrače popur Bekrića, dva Bekića, Pršeša, Beganovića i dosta mladih. Želim da u ovom duelu pobijedi bolji”, kazao je Bošnjaković.

Na pitanje novinara da li bi bio zadovoljan s bodom, Milenko je kazao:

“Ne! Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Nije više ovo Tuzla City koja se brani, koja igra bunker, mi napadamo, igramo za gol više, izađemo visoko i nekada u tome uspijemo a nekada ne”.

Teška finansijska situacija u Slobodi neće zavarati Plave.

“Žao mi je ako je tako ali igrači Slobode sigurno neće padati od gladi protiv nas. Siguran sam da će biti motivisani”.

O stanju u plavim redovima je kazao:

“Svi su tu osim Terzića koji ima tri žuta kartona. Na njegovo mjesto se vraća Morris. Dobro smo radili, atmosfera je pozitivna i svi jedva čekamo početak utakmice”.

Iskusni vezista Ivan Sesar o ovome duelu je rekao:

“Očekujemo utakmicu s nestrpljenjem. Dobro radimo na treninzima i to se vidi po rezultatima u ovih šest kola. Poznajemo igrače našeg protivnika, svjesni smo da ima pritiska, ali nikome ne treba negativni naboj. Mi se zajedno družimo s igračima Slobode, viđamo se u gradu, pijemo kafu zajedno. Neka pobijedi bolji, a mislim da ćemo to biti mi, jer smo kvalitetnija ekipa od Slobode”, izjavio je Sesar.

Duel na Tušnju je u subotu od 20 sati i 30 minuta.

(Reprezentacija.ba)