Željezničar će u okviru 7. kola dočekati Sarajevo, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Sulejman Krpić, javlja zvanična stranica FK Željezničar.

“Imaju dvije priče. Igramo na svom stadionu, tu uvijek idemo na pobjedu, a druga je da igramo protiv prvaka koji je i dalje prvi na tabeli. Tabela pokazuje ko je u ovom trenutku ispred koga i preformanse u posljednjih godinu dvije su definitivno na strani Sarajeva. Hvala Sarajevu, ali se ne bih složio sa konstatacijom da smo favoriti”, rekao je Osim i dodao:

“Ja mislim da je njima lakše jer igraju u gostima i imaju dva boda prednosti. Ako izgube onda su jedan bod u zaostatku, a mi ako izgubimo, onda smo pet bodova u zaostatku. Zna se kome je lakše s te strane. Ja se nadam da ovu utakmicu nećemo ući kao u onu sa Širokim. Nadam se da nećemo biti u zaostatku od dva gola u prvih 15 minuta, da ćemo biti ozbiljniji i koncentrisaniji, te da kad budemo u prilici da mijenjamo da to uradimo da nešto napravimo, a ne da spašavamo živu glavu. Nama bi išlo u prilog da utakmica bude u egalu i da mi imamo adute s klupe, godilo bi nam da utakmica ide u tom pravcu”,  rekao je Osim.

Foto: fkz.ba

“Ja bih bio sretan da igramo loše i da pobjeđujemo. To treba staviti u kontekst zajedničkog rada koji traje dvije godine jer je Husref tada došao u Sarajevo. Dvije godine kontinuiranog rada ti daje to da kad igraš loše pobijediš. To ekipa koja nema kvalitet i rutinu, ne može uraditi. To nije sreća, to je nešto što se drugačije zove. Najvažnija je što je sljedeća, ne samo što je derbi već utakmica nosi tri boda. Šta sad treba, čovjek da se prestane normalno ponašati jer igra derbi. Imaćemo još dva nakon ovoga, logički je najvažniji prvi, a posljednji koji će biti nekad u martu bi mogao biti najvažniji. Derbi je, biće pun stadion, igraćemo utakmicu u finom ambijentu i nadam se da možemo pružiti veoma dobru utakmicu pred pravom publikom, na pravom terenu i protiv pravog protivnika.”

Utakmica se igra u subotu u 20 sati.

Prodaja ulaznica danas se vrši do 20 sati, a sutra se nastavlja od 10 sati ispred Stadiona Grbavica. 

(Reprezentacija.ba)