Službena press konferencija ženske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmica kvalifikacija za Euro 2021. sa Gruzijom i Maltom održana je danas u Trening centru FS BiH u Sarajevu.

Na pitanja novinara odgovarale su selektorka Samira Hurem, kapitenka Milena Nikolić i odbramena igračica Melisa Hasanbegović.

Foto: Fudbalski savez BiH

Samira Hurem se zahvalila predstavnicima medija na podršci i izjavila:

“Motivisani smo i želimo da osvojimo bodove na početku kvalifikacija. Radili smo dobro u pripremnom periodu. U ženskom fudbalu više nema neozbiljnih ekipa, svi rade i ulažu. Gruzija je iskusna ekipa koja je već nekoliko godina zajedno, ali mi imamo bolji rejting i očekujem da pobijedimo”.

Hurem je još dodala:

“Vjerujem u našu ekipu, domaći teren i navijače. Naša reprezentacija je od 2011. išla uzlaznom putanjom, ali sad su tu mlade igračice i proces stvaranja stabilnog tima još uvijek traje. Naš cilj je treće mjesto u grupi. To neće biti lako ostvariti, ali dat ćemo sve od sebe”.

Foto: Fudbalski savez BiH

Milena Nikolić takođe očekuje bodove na otvaranju kvalifikacija:

“Atmosfera u ekipi je odlična i jedva smo čekali da krene takmičarski period. Iako imamo mlad tim, ekipa je veoma talentovana i ima veliki potencijal. Naša najveća prednost je kompaktnost na terenu. Analizirali smo protivnika, znamo šta nas čeka. Najbitnije je da otvorimo kvalifikacije pobjedom i vjerujem da ćemo uspjeti u tome”.

Foto: Fudbalski savez BiH

Melisa Hasanbegović očekuje podršku sa tribina:

“Radili smo dobro od početka okupljanja. Očekujemo puno od ove utakmice. Respektujemo protivnika, ali ako uzmemo u obzir naš kvalitet vjerujem da ćemo otvoriti kvalifikacije na najbolji način. Uvijek smo imali podršku sa tribina Trening centra i sigurna sam da ona neće izostati ni protiv Gruzije”.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Gruzija na programu je sutra u 17:00 sati u Trening centru FS BiH u Zenici. Ulaz na tribine je slobodan.

(Reprezentacija.ba)