Bh. napadač, Kenan Kodro (26), govorio je za Mundo Deportivo o svom klubu Athletic Bilbaou i reprezentaciji naše zemlje.

Kenana u prva dva meča nove sezone nije bilo u kadru, zbog čega su krenule špekulacije o njegovom odlasku sa San Mamesa.

Rođeni Baskijac ipak želi da ostane i izbori se za svoje mjesto u timu, gdje mu je konkurencija 38-godišnji Aritz Aduriz.

“To je normalno. Moram čekati priliku. Aduriz je igrač koji je obilježio jednu eru. Sjajan igrač unatoč godinama. Veoma je ambiciozan i to pokazuje na treninzima i utakmicama. Igramo na istoj poziciji, ali to gledam sa pozitivne strane, jer od njega mogu mnogo naučiti. Pokušavam s njim podijeliti mnoge stvari. Često razgovaramo. Vrijeme provedeno s njim će mi služiti”, rekao je Kodro.

Dotakao se po ko zna koji put svog prezimena i poređenja sa ocem Mehom.

“Otac je imao svojih trenutaka i svoju karijeru, a ja imam svoju. Obilježio je jedan period u Real Sociedadu. Imao je dobre sezone u Barceloni, Tenerifeu i Alavesu, ali mislim da je ipak najbolje trenutke imao u Real Sociedadu. Nije uobičajeno da otac i sin igraju i istoj ligi. Poređenja će uvijek biti. Drago mi je i zahvalan sam što sam takav sin kakav sam. Ponosan sam na prezime”.

Ističe kako želi svaki dan trenirati kako bi se izborio za mjesto u timu.

“Želim svaki dan igrati i trenirati kako bih se izborio za mjesto. Sve ovisi o meni. Trudim se da dajem sve od sebe. Moram sačekati svoj trenutak”.

San mu je, kako kaže, igrati na velikom takmičenju sa reprezentacijom BiH, te da razumije što nije dobio poziv selektora Roberta Prosinečkog.

“San je igrati s reprezentacijom na velikom takmičenju. Blizu sam tima, ali moram igrati i zabijati golove. Nisam sada pozvan u reprezentaciju, jer morate igrati na terenu kako biste to ostvarili”.

Tvrdi kako često dolazi u BiH na odmor.

“Bio sam na odmoru u BiH petnaest dana. Jako mi se sviđa tu, jer tamo je moja porodica, prijatelji, rođaci…”.

Osvrnuo se na kraju na utakmicu trećeg kola kola La Lige protiv Real Sociedada, koja se igra u petak.

“Pobijedit ćemo. U dobroj smo formi, kao i oni, ali igramo kod kuće. San Mames nam je dodatni plus, koji nas ohrabruje”, dodao je Kodro.

(Reprezentacija.ba)