Selektor reprezentacije BiH, Robert Prosinečki (50) za 24sata.hr prokomentarisao je plasman Dinama i Crvene zvezde u grupnu fazu Lige šampiona.

“Briljantno, svaka čast. Veliki uspjeh Dinama. Super stvar za hrvatski nogomet”, rekao je Prosinečki.

Prosinečki je bio oduševljen  plasmanom “modrih” u Ligu šampiona nakon remija 1:1 kod Rosenborga i ukupne pobjede 3:1.

“Već smo i nakon Budimpešte pričali na temu što znači ulazak u Ligu šampiona i apsolutno je ovo nešto veliko”.

Njegov je reprezentativac Amer Gojak zabio odlučujući gol za 1:1 u 71. minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru. I to kakav. Bila je to golčina s 25 metara u same desne “rašlje”.

“Drago mi je da je moj igrač iz reprezentacije zabio takav gol, stvarno je maestralno pogodio. Baš je u tim trenucima Rosenborg išao po drugi gol i onda je on pogodio na takav način”.

Hrvatski prvak sad može izvući Crvenu zvezdu u skupini Lige šampiona u žrijebu koji se održava u četvrtak od 18 sati u Monte Carlu.

Prosinečki je igrao za oba kluba i teško se može odlučiti tko bi bio u prednosti da kuglice spoje zagrebački i beogradski klub.

“Ma velika je stvar za klubove na Balkanu što su Dinamo i Zvezda ušli u skupinu Lige šampiona, velik je to uspjeh i za jedne i za druge. Nemoj me pitati tko bi bio u prednosti da dođe do tog sraza jer tko zna tko će koga izvući. To bi sad bila samo nagađanja”, kaže Žuti i dodaje:

“U Dinamu i Crvenoj zvezdi trebaju uživati u ovom trenutku. Ušli su u Ligu šampiona, ostvarili sjajan uspjeh, triput će imati pune stadione i igrat će protiv najboljih momčadi u Europi. To je ono zbog čega se treba radovati, a tko zna tko bi tu bio u prednosti. Ne možemo prije žrijeba pričati o tome”.

Izet Hajrović i dalje nije u reprezentativnom kadru BiH, a Prosinečki je to samo kratko prokomentirao:

“Nisam ga zvao”.

(Reprezentacija.ba)