Uoči sutrašnjeg meča šestog kola sa Borcem, trener Zrinjskog Hari Vukas izjavio je kako je pred njegovu ekipu stavljen imperativ pobjede s obzirom na loš start sezone u Premijer ligi BiH.

“S obzirom na dosadašnje rezultate u Premijer ligi bez obzira na težak raspored i sve, pred nas je stavljen imperativ da dođemo do pobjede. Bilo bi dobro da to bude uz dobru i kvalitetnu igru kakvu mi možemo prezentirati. Ja kao trener sam svjestan svoje odgovornosti i što rezultat znači u sportu, tako da ne bježim od toga. Na sve moguće načine kroz motivaciju i rad na treningu pokušavam prenijeti pobjednički mentalitet i doći do pobjede”, kazao je Vukas i dodao:

“Imali smo u Europi golova i golova, međutim, u Premijer ligi nije bilo dobro, odnosno 25 metara od protivničkog gola do gola. Nedostaje boljih rješenja, boljih kretnji i bolje donošenje odluke u tim situacijama. Nadam se da ćemo mi biti sutra u tom segmentu bolji, jer on nam znači puno. Taj segment bude li na pravoj razini i bude li gol došao ranije sigurno da će biti lakše igrati”.

Vukas ima veliki respekt prema sutrašnjem protivniku svoje momčadi.

“Borac je ekipa koja je skupila dosta bodova na otvaranju sezone. Momčad koja ima mnoštvo prekaljenih igrača, igrali su tri utakmice u gostima predstavili se veoma dobro, imaju dobar i čvrst blok s opasnim izlascima prema naprijed, s igračima koji imaju kvalitetu i mogu to napraviti da ti naprave probleme. Jako teška utakmica kao što su sve bile do sada. Očekujemo čvrst Borac u defanzivnom bloku, s puno izlazaka prema naprijed. Moramo istobodno biti učinkoviti prema naprijed, a isto tako oprezni u fazi odbrane, u toj tranziciji Borca”, dodao je trener Zrinjskog.

Zrinjski će sutra biti bez povrijeđenih Darija Rugaševića, Marija Tičinovića i Kristijana Stanića.

Utakmica se igra od 20:00 sati uz direktan prijenos na BHT 1.

(Reprezentacija.ba)