Nakon utakmice 5. kola Premijer lige protiv FK Radnik, Besim Šerbečić žalio se na bol u predjelu lijeve natkoljenice, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Nakon urednog ultrazvučnog i kliničkog pregleda, Šerbečić je na medikamentoznoj i fizikalnoj terapiji, te se očekuje da će biti u konkurenciji za utakmicu protiv Veleža. 

Miloša Stanojevića nakon uspješne operacije oka za tri sedmice očekuje početak trenažnog procesa, a Amer Dupovac sa treninzima počinje ove sedmice. 

Nakon dijagnoze upale pubične kosti, Amar Rahmanović se nalazi na dodatnim konsultacijama u Splitu. Povratak u Sarajevo je planiran krajem sedmice kada će se znati više o trenutnom stanju. 

Dušan Hodžić je prije sedam dana uspješno uključen u trenažni proces. Početak rada sa loptom se predviđa krajem tekuće sedmice. 

Mirko Oremuš se uspješno oporavlja od preloma jedne od kostiju potkoljenice. Pauza od sportskih aktivnosti, kako je prethodno utvrđeno, će trajati naredna dva mjeseca, a nakon uspješno kompletiranih terapija Elvis Džafić je započeo sa treninzima. 

Igrače Fudbalskog kluba Sarajevo u subotu očekuje utakmica 6. kola PLBiH protiv ekipe Veleža. Meč je na rasporedu u 18h na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

(Reprezentacija.ba)