Dvadesetšestogodišnji napadač Irfan Hadžić dobio je poziv selektora Roberta Prosinečkog za predstojeće utakmice kvalifikacija za EP protiv Lihtenštajna (5. septembar u Zenici) i Armenije (8. septembar u Jerevanu).

Fudbaler turskog Akhisara je bio presretan nakon poziva u nacionalni tim.

Prosinečki pozvao 25 fudbalera za duele sa Lihtenštajnom i Armenijom

“Mnogo mi je drago što sam dobio poziv selektora Prosinečkog. San svakog igrača još od malih nogu je da zaigra za svoju reprezentaciju. Čast mi je što ću biti dio naše A selekcije i biti zajedno sa ovakvim igračima”, kaže Hadžić za portal Reprezentacija.ba.

Irfan je u junu tekuće godine iz bijeljinskog Radnika stigao u Zrinjski, gdje je odigrao sjajno u kvalifikacijama za Europa ligu. Pogodio je u prvom pretkolu protiv makedonske Akademije Pandev, a onda je uslijedio fantastičan gol u drugom pretkolu u duelu sa holandskim Utrechtom. Zahvaljujući sjajnim nastupima uslijedio je poziv iz Akhisara, za koji je Irfan potpisao prije tri dana.

Irfan Hadžić zvanično u Akhisarsporu

“Što se tiče mog odlaska u Tursku, brzo se sve desilo. U nekoliko mjeseci sam promijenio dva kluba. Prvo sam iz Radnika stigao u Zrinjski, odigrao veoma dobro europske utakmice i onda je uslijedio poziv iz Turske. Mnogo sam radio i hvala Bogu isplatilo se. Sada nastavljam još jače da treniram, jer je liga zahtjevna i fizički jaka. U Akhisaru su me primili na najbolji mogući način i prezadovoljan sam ovdje”, ističe Irfan za naš portal.

Hadžić je prošle sezone u dresu Radnika iz Bijeljine odigrao 34 susreta, postigao 11 pogodaka i asistirao četiri puta.

U dosadašnjoj karijeri igrao je za sarajevski Olimpik, Zulte Waregem (Belgija), Inter Zaprešić (Hrvatska), Zlata Moravce (Slovačka), Antwerp (Belgija), Hamme (Belgija), Celje (Slovenija), Radnik iz Bijeljine te mostarski Zrinjski.

(Reprezentacija.ba)