FK Željezničar i Općina Novo Sarajevo danas su u Plavom salonu potpisali ugovor o podršci unaprjeđenja infrastrukture Stadiona Grbavica.

Medijima su se obratili načelnik Općine Nedžad Koldžo, te predsjednik FK Željezničar Admir Džubur.

“Ovaj sporazum, već tradicionalni, potpisujemo sa ciljem i željom da na transparentan način pomognemo društvenu i sportsku infrastrukturu, kako FK Željezničar tako i čitavog područja. Pokazujemo da smo kao Općina opredijeljeni da učestvujemo u svim infrastrukturnim projektima koji su već postali dobro prepoznatljivi. Iznos ovogodišnjih sredstava Općine je 100.000 KM i to su sredstva koja će se upotrijebiti na osnovu zahtjeva FK Željezničar sa ciljem da se obezbijedi trafostanica koja je potrebna Stadionu Grbavica. Općina je svih ovih godina bila tu, pomagala koliko je mogla, mislim da smo uradili dosta i nastavit ćemo te aktivnosti i u budućem periodu”, kazao je Nedžad Koldžo.

“Zahvaljujem se Općini što je prepoznala Želju kao sportski kolektiv i instituciju od posebnog interesa za Općinu, ali i kompletan grad. Realizacijom ovog projekta, izgradnjom trafostanice osposobit ćemo grijače i povećati kapacitet trafostanice za dalje potrebe izgradnje i dogradnje stadiona. Želim istaći pomoć Općine u svim našim aktivnostima na pribavljanju dozvola za izgradnju istoka i krova na istočnoj tribini. Nadamo se nastavku saradnje”, istakao je Admir Džubur.

(Reprezentacija.ba)