BATE Borisov protiv FK Sarajevo igrao je sa sedmoricom istih igrača u prvoj postavi sa kojom su pobijedili Arsenal 1:0 i namučili Chelsea od kojeg su izgubili 0:1.

Bjeloruska momčad je dominantna u svojoj ligi godinama (13 sezona u nizu prvaci), a igra i zapaženu ulogu u europskim takmičenjima (BATE u posljednjih 20 europskih utakmica na svom terenu samo u tri navrata nije postigao gol uključujući i duel sa Sarajevom)

BATE (igrao devet grupnu fazu LŠ ili EL u posljednjih 11 sezona) je prošle sezone zaustavljen u 1/16 finala Europa lige od londonskog Arsenala.

Višestruki prvak Bjelorusije je savladao u prvom meču Arsenal sa 1:0 na svom terenu, dok je u grupnoj fazi namučio lodonski Chelsea u Borisovu i izgubio minimalnim rezultatom 0:1.

U spomenuta dva duela protiv timova iz Engleske za BATE su od prve minute igrali Rios, Volkov, Filipović, Dragun, Baga, Stasevich te Skavysh.

Istih sedam fudbalera je počeo susret od prve minute protiv FK Sarajevo u revanš duelu trećeg pretkola kvalifikacija za Europa ligu, koji je okončan rezultatom 0:0.

Aktuelni prvak BiH je u oba duela sa BATE-om igrao otvoreno bez velikog respekta, stvarao prilike i navijači Bordo tima mogu biti zadovoljni, ali i opstimistični pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

(Reprezentacija.ba)