“U-17” reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u drugom prijateljskom meču sa Albanijom remizirala 1:1 u Trening centru FS BiH u Zenici.

Gosti dolaze do prednosti u 21. minuti iz prve prilike na utakmici. Dejvid Janaqi sa desne strane dodaje loptu Klajdiu Lushi koji sa 15-ak metara šalje loptu u mrežu.

Izabranici Adina Mulaosmanovića izjednačuju rezultat u 28. minuti. Marko Soldo šalje loptu u kazneni prostor za Dženita Hajdarevića koji iskosa sa desne strane pogađa suprotni ugao gola Simona Simonia za 1:1.

Amar Sinanović u 65. minuti centrira sa desne strane, a Hajdarević sa desetak metara loptu šalje preko gola.

Deset minuta poslije dobro je pokušao i Denis Alijagić, ali je Simoni izbacio loptu u korner.

Petar Šetka je u 78. minuti zaprijetio sa distance, međutim, ni on nije bio precizan.

Alijagić je u 80. minuti ušao u protivnički kazneni prostor i iskosa sa lijeve strane pokušao lob udarcem da prevari golmana Albanije koji uspijeva da izbaci loptu u korner.

Nakon udarca iz ugla dobro je šutirao i Faruk Hodžić, a Simoni je još jednom bio na visini zadatka i to je bila posljednja prilika na meču.

Za BiH su danas od prve minute nastupili: Luka Damjanović, Ensar Fejzić, Azur Mahmić, Marko Soldo, Ivan Grgić, Admir Bristrić, Dženit Hajdarević, Benjamin Ćosić, Faruk Hodžić, Luka Brandić, Dario Ćorić. 

Igrali su još: Muharem Trako, Denis Alijagić, Mustafa Šukilović, Amar Sinanović, Dario Ćorić, Amar Musić, Džafo Hadžić, Aleksej Golijanin, Petar Šetka.

Po završetku utakmice v.d. selektor Adin Mulaosmanović je izjavio:

“Zadovoljan sam ovom provjerom jer smo imali protivnika po mjeri. Momci su dali maksimum. Pristup i odnos je bio na najvećem mogućem nivou. Pred nama su još dvije pripremne utakmice sa Velsom, a ovakvi mečevi nas očekuju i u kvalifikacijama. Dali smo svim igračima šansu da provjerimo njihovu trenutnu formu. Još uvijek se uigravamo i do kvalifikacija ćemo popraviti neke segmente u igri”.

U prvom meču odigranom prije dva dana u Doboj Kaknju BiH je pobijedila Albaniju sa 5:1.

(Reprezentacija.ba)