Fudbalski klub Sarajevo sutra 15. augusta igra revanš susret protiv FC BATE Borisov.

Tim povodom danas je održana press konferencija uoči susreta, gdje su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

“Imamo negativan rezultat iz prve utakmice i sutra ćemo učiniti sve da ga popravimo i dovedemo utakmicu u neizvjesnost. Mislim da rezultat iz prve utakmice nije realan, ali to je fudbal. BATE Borisov je iskoristio svoje šanse, mi nismo, i nadamo se da ćemo sutra imati više sreće i umijeća u onim šansama koje ćemo stvoriti. Nisu svi ozdravili, Ahmetović je došao sa nama, on će sutra sigurno igrati, ali vidjet ćemo koliko”, rekao je Musemić.

U prvoj utakmici odigranoj u Zenici na stadionu Bilino Polje, BATE Borisov je slavio rezultatom 1:2 golovima Bage i Moukama, dok je strijelac za Sarajevo bio Handžić.

“Znamo da imamo negativan rezultat iz prve utakmice. Nažalost, nismo iskoristili svoje šanse koje smo imali tamo, sutra se nadam da ćemo imati malo više koncentracije u završnim situacijama i da ćemo uspjeti postići više golova od protivnika jer smo zbog toga i došli, želimo proći u play-off Europa lige”, poručio je Velkoski.

Utakmica između FC BATE Borisov i FK Sarajevo na rasporedu je u četvrtak 15. augusta sa početkom u 19:00 sati.

(Reprezentacija.ba)