Fudbaleri Malmoa stigli su danas u Mostar, odakle će se zaputiti prema Širokom Brijegu, gdje ih sutra očekuje revanš meč trećeg pretkola Europa lige protiv Zrinjskog.

Malmo je u prvoj utakmici pred domaćim navijačima slavio sa ubjedljivih 3:0 i već je praktički obezbijedio plasman dalje, u koji su uvjereni trener švedske momčadi Uwe Rosler i kapiten Markus Rosenberg, koji su se danas na zvaničnoj press konferenciji obratili medijima.

“Ne dolazi nam glavni igrač Jo Inge Berget koji se ozlijedio u posljednjoj prvenstvenoj utakmici. Također nekoliko igrača je pod upitnikom, ali će struka o tome vise znati nakon večerašnjeg treninga”, kazao Rosler i nastavio:

“Želimo igrati kao i u prvoj utakmici, ali znamo da će se Zrinjski bolje postaviti i da ono u Malmou nije bilo njihovo pravo izdanje, tako da će naša igra ovisiti dosta o igri domaćina. Svjesni smo stadiona, buke navijača, ali očekujemo prolaz”.

“Nije nas pokolebao rezultat od 1:1 sad za vikend u prvenstvu. Odigrali smo odlično u prvoj utakmici protiv Zrinjskog i vjerujem u prolaz dalje”, dodao je Rosenberg.

Susret između Zrinjskog i Malmoa igra se sutra na stadionu Pecara s početkom od 19:00 sati.

(Reprezentacija.ba)