Fudbaleri i stručni štab FK Sarajevo jutros su iz Sarajeva otputovali za Bjelorusiju, gdje ih sutra (15. august) očekuje revanš duel trećeg pretkola kvalifikacija za Europa ligu protiv BATE-a.

Trener aktuelnog prvaka BiH Husref Musemić kazao je da njegovi izabranici mogu postići najmanje gol u Borisovu (BATE prvi susret dobio 2:1 u Zenici).

“Nismo se predali bez obzira na rezultat koji imamo. Takva je atmosfera u ekipi. Želimo ponoviti igru iz Zenice, ja sam uvjeren da možemo zabiti gol, da povedemo i da vidimo kako se BATE ponaša u takvim uslovim. Napravit ćemo pritisak, nećemo ih pustiti da prelagano igraju. Jednu promjenu očekujemo, eventualno još jednu na pozicijama unutar tima, neko pomicanje u linijama. Mislim da smo ih dobro skautirali, dobro smo koristili prostor, ali nismo imali dovoljno koncentracije i sreće”, riječi su Musemića.

U Bjelorusiju su otputovali sljedeći igrači:

Kovačević, Dizdarević, Hebibović, Letić, Lazić, Šerbečić, Gavrić, Đokanović, Handžić, Velkoski, Tatar, Šišić, Milanović, Ahmetović, Guzina, Mustafić, Kurdić, Šabanović, Cruz.

Utakmica između FK BATE Borisov i FK Sarajevo na rasporedu je u četvrtak 15. augusta sa početkom u 19:00h.

(Reprezentacija.ba)