Danas 13. augusta u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo potpisom novog ugovora produžena je saradnja Andreja Đokanovića i Bordo kluba do 2024. godine, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Osamnaestogodišnji vezni igrač trenutno je član selekcije U19 reprezentacije BiH.

„Smatram da je produženje saradnje pravi korak za mene u ovom trenutku. Zadovoljan sam pruženim partijama ali znam da mogu mnogo više. Imam povjerenje ljudi iz kluba i dat ću sve od sebe da u narednom periodu budem još bolji”, istakao je Đokanović.

Koordinator za sportski segment Emir Hadžić smatra da će akademci u budućnosti napredovati i postati okosnica Bordo kluba.

„Nastavljamo raditi kao i do sada, radimo na promociji igrača iz Omladinskog pogona. Trenutno u prvom timu imamo 10 igrača iz Akademije FK Sarajevo i svi su oni neizostavne karike. Uz naše iskusne igrače akademci će u narednom periodu napredovati i postati okosnice FK Sarajevo, te reprezentativnih selekcija”, riječi su Hadžića.

Andrej Đokanović proteklih godina bio je član omladinskih selekcija reprezentacije Bosne i Hercegovine, a do sada je upisao 8 nastupa u Bordo dresu.

(Reprezentacija.ba)