Željezničar će u okviru 4. kola Premijer lige BiH gostovati Čeliku, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Amar Osim i prvotimac Asim Zec.

“Ne znam puno ekipa koje mogu otići na Bilino Polje i reći da nisu zadovoljne bodom. S druge strane, ni mi ni oni nećemo igrati na remi. Radujem se utakmici jer utakmica bez naboja nije prava utakmica, a kada igraš takav susret osjećaš se kao igrač. I ja se kao trener osjećam tako. Te neke povike i psovke ne doživljavam kao uvrede, nego ljubav prema klubu za koji se navija. Većinom ih i ne čujem, to mi ne predstavlja ništa specijalno”, rekao je Osim i nastavio:

“Igrati u Zenici i nekom drugom mjestu nije isto. Vidjeli smo u duelu Čelika i Sarajeva kakav se ambijent napravi na Bilinom Polju, a ekipe u takvom ambijentu mogu biti jako opasne. Stalo je svima da pobijede protivnika koji je velik i to je ok. Draže nam je pobijediti Čelik nego nekog drugog, a isto je i njima draže pobijediti nas. To je sasvim ok”.

Trener Željezničara je svjestan težine zadatka u sutrašnjoj utakmici.

“Mi smo zamišljali da bez obzira na broj bodova nakon tri kola možemo biti u vrhu. Protiv Borca smo zaslužili više od boda, a Čelik je imao puno teži raspored i osvojili su isti broj bodova kao i mi. Vjerovatno ni oni to nisu očekivali. Osjetili smo kakva su oni ekipa, prošli put su nas lagano dobili, a ovaj put su još jači nego tada. To dovoljno govori o težini zadatka koji je pred nama”, kazao je Osim.

Utakmica se igra u subotu u 19:00 sati na Bilinom Polju.

(Reprezentacija.ba)