Slobodu u sklopu 4. kola Premijer lige BiH očekuje domaći meč sa Veležom.

Trener tima iz Tuzle, Mile Lazarević, na današnjoj press konferenciji izjavio je kako su tri boda jedino što može u ovom trenutku zadovoljiti njegovu momčadi.

“Velež je loše startao rezultatski, međutim, analizirajući njihove tri utakmice, oni su u svakoj imali po tri-četiri stopostotne šanse, tako da nije to mjerilo njihovih igara. Moramo na sve načine pokušati osvojiti tri boda, to je naša želja i jedino što nas zadovoljava u ovom trenutku”, istakao je Lazarević.

Dodao je kako će susret zbog povreda najvjerovatnije propustiti Amer Bekić i Edis Smajić, dok će se ekipi priključiti novi defanzivac Emir Jusić.

“Dolazak Jusića je velika stvar jer je on veoma iskusan igrač. U Premijer ligi Bosne i Hercegovine ima već preko 200 nastupa i vidjet ćemo da li će u potpunosti biti spreman da konkuriše za početnih 11 protiv Veleža”, kazao je Lazarević.

Medijima se obratio i mladi Saša Maksimović, koji je u prošlom kolu postigao izjednačujući gol protiv Širokog Brijega.

“Velež je veoma kvalitetan protivnik i trenutno stanje na tabeli ne održava njihovu stvarnu snagu. Mi kod kuće svaku utakmicu idemo na pobjedu i sve osim toga za nas bi bio neuspjeh. Želja nam je da pružimo bolju partiju nego u prethodnim utakmicama. Ako budemo pravi rezultat neće izostati”, poručio je Maksimović.

Susret između Slobode i Veleža igra se u subotu s početkom od 21:00 sati.

(Reprezentacija.ba)