Povratnik u redove Željezničara i prvo ime prijelaznog roka Premijer lige BiH, Semir Štilić (31), dao je intervju za Federalnu televiziju.

Sa nekadašnjim bh. reprezentativcem je o njegovim počecima, dugogodišnjoj inozemnoj karijeri, kao i o ambicijama u plavo-bijelom dresu razgovarao kolega Muhamed Bikić.

“Danas kad vidim Želju i Želju kada sam ja igrao, mislim da je ogromna razlika, što se tiče organizacije i svega u klubu i oko kluba. Nije to izgledalo baš kao danas”, ističe Štilić.

Kaže kako je zadovoljan svojom karijerom, iako je mogao napraviti više.

“Otišao sam prilično rano sa 20 godina u Poljsku i poslije prve sezone sam već bio proglašen najboljim igračem lige. Sasvim je logično i prirodno bilo da su me prodali te godine. Na kraju ne mogu biti nezadovoljan, jer mi nemamo baš puno igrača koji odu iz BiH i zadrže se toliko dugo u inostranstvu”.

Dotakao se i reprezentacije BiH, za koju je upisao osam nastupa.

“Ja sam uvijek davao sve od sebe i u tom periodu Misimović je igrao najbolji fudbal u svojoj karijeri. Za Pjanića ne treba trošiti riječi. Možda sam mogao više napraviti, ali ne smijem biti nezadovoljan sa ovim”.

Govorio je i o motivima povratka na Grbavicu, a tvrdi kako je uvijek razmišljao o tome.

“Ja sam uvijek razmišljao o Želji, jer je to jedini klub kojim sam vezan srcem. Od malih nogu sam tu, otac mi radi u tom klubu. Ostao sam u dobrim odnosima sa svim navijačima, iako sam odigrao samo 50-60 utakmica. Prije pet-šest godina je bilo puno teže da se vratim, jer je i moja karijera išla u drugom pravcu. Sad nakon 11 godina igranja vani mislim da nije kasno. Mislim da mogu još dosta toga da pružim, da obradujem navijače”.

Za kraj se osvrnuo na navijače.

“Na tribinama su uglavnom moji drugovi, rođaci sa kojima sam usko povezan. Vrativši se u Želju preuzeo sam jedan ogroman rizik u smislu da moram opravdati to. Ja ću se potruditi da u mojim igrama uživaju kao što su uživali prije, možda čak i još bolje”, dodao je.

(Reprezentacija.ba)