Bh. predstavnike Sarajevo i Zrinjski večeras očekuju prvi susreti trećeg pretkola Europa lige.

Sarajevo će na Bilinom Polju od 19:45 sati dočekati BATE Borisov, koji je prethodno u drugom pretkolu Lige šampiona eliminisan od Rosenborga.

Bordo tim je pak ispao još u prvom pretkolu, a izbacio ga je Celtic.

Na jučerašnjoj press konferenciji, trener Sarajeva, Husref Musemić, poručio je kako bi za njegov tim bio dobar svaki rezultat bez primljenog gola.

“Nadam se da smo se u ovih desetak dana uspjeli upoznati sa protivnikom, njegovim kvalitetima i manama. To što su od posljednjih 11 godina devet igrali u grupnim fazama Europa lige ili Lige šampiona dovoljno govori o kakvom se timu radi”, rekao je Musemić i nastavio:

“Svaki rezultat bez primljenog gola je za nas aktivan. U dvije utakmice protiv Celtica smo uspjeli postići pogodak, nadam se da to možemo uraditi i sutra. Uz dozu opreznosti, pametne igre i discipline, bez obzira što imamo određenih kadrovskih problema”.

BATE je prema kladionici “Mozzart” favorit u duelu sa Sarajevom.

Zrinjski će nešto ranije, tačnije od 19:00 sati, na Swedbank stadionu gostovati Malmou.

Momčad iz Mostara prethodno je eliminisala Akademiju Pandev i Utrecht, dok je Malmo bio bolji od Ballymene i Domžala.

“Očekujemo tešku utakmicu, Malmo je veoma dobar protivnik, posebno na domaćem terenu. Dobri su u ofanzivnom dijelu, gdje dosta mijenjaju pozicije. Moramo biti kompaktni, agresivni i pametni”, kazao je trener Zrinjskog Hari Vukas, koji se nada pozitivnom rezultatu.

“Naravno da nam odbrana može donijeti dobar rezultat, ali teško je očekivati da se branimo 90 minuta. Malmo ostavlja dosta prostora natrag i te situacije moramo znati iskoristiti. Moramo znati utrčati u pravom trenutku u prazan prostor između linija”.

Kladionica “Mozzart” daje minimalne šanse Zrinjskom u ovoj utakmici.

Za oba susreta osiguran je direktan TV prijenos. Duel Sarajeva i BATE-a prenosit će Moja TV, dok ćemo onaj između Malmoa i Zrinjskog moći gledati na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)