Večeras se igra prvih pet mečeva trećeg pretkola Lige šampiona, a u jednom od njih Dinamo Zagreb će na Maksimiru ugostiti Ferencvaros.

Bit će to izuzetno zanimljiv duel za sve nas, jer ćemo s jedne strane gledati Amera Gojaka (22) i Izeta Hajrovića (27), a s druge Eldara Ćivića (23).

Dinamo je u drugom pretkolu izbacio Saburtalo sa ukupnih 5:0 (0:2, 3:0), dok je Ferencvaros bio bolji od Vallette rezultatom 4:1 (3:1, 1:1).

Mađarski prvak je prije toga priredio blago iznenađenje izbacivši Ludogorets, kojeg je savladao u obje utakmice (2:1, 2:3).

“Modri” su u večerašnjem susretu izraziti favorit, a kvota na njihovu pobjedu prema Mozzart Bet BiH je 1.45.

Na jučerašnjoj press konferenciji trener Dinama Nenad Bjelica nahvalio je protivnika, ali i istako kako je siguran da će njegov tim biti na stopostotnoj razini.

“Ferencvaros je u ove četiri utakmice koje smo pogledali pokazao zavidnu razinu forme. Pokazali su da su u ofanzivnom dijelu vrlo nepredvidiva momčad s vrlo dobrim bočnim igračima koji jednom individualnom akcijom mogu riješiti utakmicu. Iznimno su opasni u prekidima. Igraju vrlo tvrdo, u sredini veznoga reda imaju dvojicu igrača koji su visoki gotovo 190 cm i pritom su fizički jaki i dobro igraju. Općenito su vrlo agresivna momčad, ali s druge strane, pokušavaju kroz dobru igru doći do željenog rezultata. Takav Ferencvaros očekujem i u utorak. Najvažnije je kakvu ćemo mi energiju imati, a siguran sam da ćemo biti na stopostotnoj razini”, rekao je Bjelica, koji se još nije odlučio za startnu postavu.

“Protiv Gorice smo igrali u petak i u ova smo dva dana oporavili neke igrače koji su nastupili u tom dvoboju. Oni koji nisu igrali protiv Gorice u dobrom su tjelesnom stanju. Imamo još jedan trening i tu ću odlučiti o ove dvije, tri pozicije na kojima još postoje dvojbe, ali na kraju ne bi trebalo biti velikih iznenađenja u prvih 11”.

Meč se igra od 20:00 sati.

Pobjednik ovog dvoboja ići će na boljeg iz duela Maribor – Rosenborg.

Parovi današnjih utakmica trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu šampiona:

APOEL – Qarabag (19,00 sati)

PAOK – Ajax (19,00 sati)

Dinamo Zagreb – Ferencvaros (20,00 sati)

Club Brugge – Dynamo Kiev (20,30 sati)

Crvena Zvezda – Kopenhagen (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)