Izjava Amara Osima nakon pobjede nad Zrinjskim razljutila je čelnike Stupčanice iz Olova.

„Nismo igrali protiv Stupčanice iz Olova, već protiv Zrinjskog koji ima 25 dobrih igrača”, istakao je Amar Osim nakon sinoćnjeg meča u svom stilu.

Igrači i uprava NK Stupčanica smatraju da je ova izjava trenera Željezničara neprimjerena i da ponižava klub iz Olova.

NK Stupčanica je uputila otvoreno pismo redakciji Radio Olovo u kojem navode da su iznenađeni izjavom Amara Osima i da više nije dobrodošao u njihovom klubu. Kađu da je i prije nekoliko godina gostujući u jednoj televizijskog emisiji spominjao tim iz Olova u negativnom kontekstu.

Pozivamo ih na novi susret, ali ovaj put bez Amara Osima kao trenera.

“U Olovu je šampionska generacija Željezničara, deset puta vrednija i bolja od današnje, predvođena legendarnim Ribarom u prijateljskom meću sa nama igrala 2:2 – prisjetio se za program Radio Olova i ondašnji i današnji trener i legenda Stupčanice Ahmet Degirmendžić, kazavši kako je izjednačujući pogodak, glavom iz kornera, tada postigao, u samom finišu utakmice, veliki Katalinski, a da su u toj postavi bili i Jelušić, Kojović, Sprečo, Hadziabdić, ….  I u drugoj prijeratnoj utakmici Željezničar je predvođen Bračuljom, remizirao sa Stupčanicom – bilo je 1:1. U prvoj i jedinoj poslijeratnoj utakmici, upravo pod trenerskom palicom Amara Osima, Željo je, prije nekoliko godina, slavio 3:1. – U redovima Željezničara tada je igrao i Olovljanin Edin Višća i kada bi se htjeli spustiti na Amarov nivo komunikacije, mi bi sada mogli kazati da taj Olovljanin danas vrijedi kao cijela Željina postava – kazao je za Radio Olovo, vidno uvrijeđen Sadija Omerović čovjek sa 40 godina sportskog staža u ovom Olovskom klubu.

“Stupčanica je organizovan i klub sa tradicijom. Postoji od 1922 godine pod imenima „Bor“, „Radnik“,„Partizan“ i „Stupčanica“. Kada smo Željezničaru svojevremeno ustupili svoj stadion za meč sa banjalučkim Borcem, tadašnji Željin generalni sekretar Zdenko Jelić želio je pokloniti Stupčanici set starih dresova. Kada je ušao u klubske prostorije i vidio 12 novih kompleta Stupčanicinih dresova odustao je. Neka o tome i o Stupčanici Amar upita g-dina Jelića, još je živ – istakao je Omerović.

Inače, Stupčanica je u prošloj sezoni ostvarila 26 pobjeda u 26 utakmica u kantonalnoj ligi ZDK i kako kažu iz ovog kluba vraćaju se na puteve stare slave. Također, osvojili su i KUP ZDK.

“To Željo u svom rangu niti je, niti će uspjeti. Sa duplom krunom i ovakvom statistikom ulazimo u drugu Federalnu ligu. Željezničar je uvijek dobro došao u Olovo. Pozivamo ih na novi susret, ali ovaj put bez Amara Osima kao trenera. Sa njim, zbog ovakvih izjava, ne želimo sarađivati. Fudbal se igra na zemlji, a ne u oblacima odakle nas Osim junior posmatra – kazao je na kraju za Radio Olovo Ahmet Degirmendžić 83 trener Stupčanice i legenda ovog kluba.

(Reprezentacija.ba)