Danas su na programu preostala dva meča trećeg kola Premijer lige BiH, a u fokusu je derbi na Grbavici, gdje će se sastati Željezničar i Zrinjski.

Željo je osvojio četiri boda nakon prva dva kola i nije primio pogodak.

S druge strane, Zrinjski je u prvom kolu izgubio u gostima od Sarajeva, da bi u drugom bio bolji u gradskom derbiju od Veleža.

Mostarci su napravili veliki uspjeh u Europa ligi eliminisavši holandski Utrecht u drugom pretkolu kvalifikacija za Europa ligu, pa će tako trener Hari Vukas večeras na Grbavici izvesti kombinovani sastav.

Amar Osim: Falio nam je igrač poput Štilića, sa njim lakše možemo postizati golove

“Moja očekivanja od utakmice su da bude puno publike budući da su obje ekipe to zaslužile i da bude utakmica koja će opravdati epitet derbija. Dvije ekipe su u solidnoj formi, očekujemo dobar meč kao i kvalitet fudbala koji će zadržati publiku na stadionu. Ako bi bila utakmica kakvu mi očekujemo, to bi bila velika stvar za naš fudbal”, rekao je trener Željezničara Amar Osim uoči ovog duela.

Njegov kolega Hari Vukas istakao je da izuzetno cijeni Amara Osima i momčad Željezničara.

” Mislim da ove dvije ekipe svojim kvalitetom i renomeom zaslužuju da dođe veliki broj publike na utakmicu, da bude pravi fudbalski derbi. Izuzetno cijenimo Želju, znamo da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Iznimno cijenim i njihovog trenera Osima, s obzirom da je najtrofejniji bh. trener”, kazao je Vukas.

Hari Vukas: Izuzetno cijenim Osima, očekuje nas teška i zahtjevna utakmica

Duel Željezničar – Zrinjski igra se od 20,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu MOJA TV.

Pola sata kasnije, odnosno u 20,30 sati Široki Brijeg će na Pecari ugostiti Radnik iz Bijeljine.

Široki nakon prva dva kola ima samo jedan bod i pod imperativom je pobjede.

Utakmicu iz Širokog Brijega direktno će prenositi BHT1.

(Reprezentacija.ba)