Željezničar će u okviru 3. kola Premijer lige BiH dočekati Zrinjski, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Amar Osim i prvotimac Filip Erić.

“Moja očekivanja od utakmice su da bude puno publike budući da su obje ekipe to zaslužile i da bude utakmica koja će opravdati epitet derbija. Dvije ekipe su u solidnoj formi, očekujemo dobar meč kao i kvalitet fudbala koji će zadržati publiku na stadionu. Ako bi bila utakmica kakvu mi očekujemo, to bi bila velika stvar za naš fudbal”, rekao je Osim dodavši:

“Ako stave istu ekipu kao i sinoć, možda bude prednost, no oni će kombinovati. Protiv Veleža nije bilo šest ili sedam igrača koji su igrali sinoć, pa su solidni bili. Dolazi nam u goste protivnik koji je za svaki respekt. To što su umorni ne mora ništa da znači, utiče dosta drugih stvari da igraš dobro poput forme ili adrenalina koji mogu doprinijeti da igraš dobro.

Osim se potom osvrnuo za dolazak Semira Štilića.

“Mislim da nam fali takav igrač, ljevak jer nemamo ljevaka. Drugačije razmišljaju od dešnjaka. Mozak im drugačije radi i možda nam upravo treba neko ko će nam pomoći da budemo što bolji. Imamo problem što teško postižemo golove. Moramo se užasno puno potrošiti da bismo dali gol, a kada imate igrača poput Štilića onda je to lakše. Protiv Mladosti smo bili dosta bolji, ali smo morali poginuti da pobijedimo. Štilić neće moći još igrati bez obzira što trenira. On će iza reprezentativne pauze biti u formi, ali pet ili šest mjeseci nije igrao nikako pa ćemo ga povremeno dozirati. Poslije ćemo vidjeti šta će biti. Sa Štilićem imamo drugačiji profil igrača, a da li će se nešto mijenjati za potrebe vidjet ćemo. Plus je što imamo nekoga ovog nivoa u ekipi”.

Utakmica se igra u nedjelju u 20 sati.

(Reprezentacija.ba)