fudbaleri Tuzla Cityja će u 3. kolu Premijer lige BiH dočekati ekipu banjalučkog Borca.

Tim povodom održana je press konferencija na kojoj su pred novinare izašli trener Milenko Bošnjaković i kapiten Samir Efendić.

“Odigrali smo do sada dvije utakmice. Nakon prve u Ugljeviku sam upozoravao da to nije bilo bajno ni moćno. Predstavljeni smo kao pretendenti na titulu, kao da ćemo se prošetati kroz ligu, a ustvari imamo problema kao i svi drugi klubovi. Odigrali smo kriminalno lošu utakmicu u Bijeljini protiv Radnika, koji nas je nadigrao u svim segmentima fudbalske igre. Imperativ pobjede nameće se protiv Borca, kako bi vratili neophodni mir u kući. Gosti imaju svojih slabosti u igri, dobro smo ih prostudirali, te vidjeli sve njihove mane i vrline. Očekujem da se izdignemo i da dođemo do pobjede”, rekao je Bošnjaković.

Kapiten ekipe Samir Efendić istakao je da se loše izdanje kao u susretu protiv Radnika ne smije ponoviti.

“Protiv Radnika odigrali smo izuzetno lošu utakmicu, koju ne smijemo više ponoviti. Cijelu sedmicu smo posvetili pripremama za Borac, vidjeli smo sve njihove mane i prednosti i mislim da nas neće imati čime iznenaditi. Posebno bih istakao njihove napadače i ostale ofanzivne igrače koji su dosta dobri i koji će imati sigurno ključnu ulogu u sutrašnjem susretu. U svaki susret moramo ući maksimalno skoncentrisani, ako želimo da ostvarimo novu pobjedu, a zaista ne sumnjam da će tako i biti sutra”, rekao je Efendić.

Meč protiv Borca se igra u subotu s početkom od 20 sati.

(Reprezentacija.ba)