Fudbaleri Zrinjskog večeras igraju revanš susret drugog pretkola Europa lige protiv holandskog Utrechta.

Tim iz Mostara je u prvom meču izvukao odličnih 1:1 i za prolaz dalje bi mu bio dovoljan i remi bez pogodaka.

“Čeka nas sutra velika utakmica protiv velikog protivnika. Imamo jako kvalitetan i dobar rezultat iz prve utakmice, ali ne mora ništa značiti. Sutrašnjih 90 minuta treba dobro pripremiti, znamo njihove kvalitete, šta nam mogu napraviti, ali vjerujte mi da se dobro pripremamo za tu utakmicu”, rekao je trener Zrinjskog Hari Vukas na jučerašnjoj press konferenciji.

Vukas očekuje da Utrecht igra isto kao i u prvom meču, a nada se kako njegov tim može proći ukoliko igrači ispune sve što se dogovore.

“Mi očekujemo da će oni igrati kao i u Holandiji. Oni jednostavno igraju ultranapadački sa tri vezna koji nijedan nije defanzivan. Tako su igrali kroz pripreme, sutra očekujemo isto. Sad šta će se dešavati tokom igre, to ćemo vidjeti. U svakom slučaju oni ni ne znaju igrati drugačije. Vidio sam po njihovim izjavama da su uvjereni u prolaz, da su puno kvalitetniji, da smo postigli nekakav gol, da su imali puno šansi, međutim, to ne bi bilo loše da nas podcijene i budu toliko samouvjereni. Izgledi narasli ili ne, utakmica može u 10. minuti otići u smjeru u kojem niko ne želi. Ono što se događa na terenu, igrači koji su tu, to je jedino bitno. Izgledi njima ili nama, ko nedostaje, postoci, to su priče. Ako momci izađu i budu kompaktni, budu radili ono što se dogovorimo, onda mislim da imamo izgleda”.

Poslije tog duela Galgenwaard stadionu, Zrinjski je imao vrlo zahtjevan domaći meč sa Veležom, kojeg je u sklopu drugog kola Premijer lige BiH savladao sa 1:0.

Njegov adut će biti ta takmičarska forma, s obzirom da sezona u Holandiji još nije počela.

Susret između Zrinjskog i Utrechta igra se u Mostaru od 19:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni sport.

(Reprezentacija.ba)