Bh. reprezentativac, Haris Duljević (25), sinoć je i zvanično predstavljen kao novi igrač francuskog prvoligaša Nimesa, u koji je stigao iz Dynamo Dresdena.

Nakon što je transfer kompletiran, Duljević se oglasio na Instagramu, gdje se oprostio od bivšeg kluba, trenera, saigrača i navijača.

“Želio bih se ovom prilikom svima zahvaliti. Veliko hvala Dynamo Dresdenu, mnogo hvala svim klupskim čelnicima, trenerima, saigračima i mnogo hvala najboljim navijačima. Tokom karijere sam uvijek govorio da su navijači 12. igrač i oni su opravdali to. Za mene “K-Block” ima najvatrenije navijače, pružaju najveću podršku i u svakoj utakmici sam imao osjećaj kao da igram pred navijačima Sarajeva, jer je prijateljski odnos između tih klubova izazvao taj osjećaj. Bilo je lijepih i manje lijepih trenutaka, ali pamtit ću zauvijek Dynamo. U ovom klubu sam sazrio, evoluirao, upoznao sam druge igrače, drugačije ljude od mjesta u kojem sam rođen, a sve to mi je pomoglo da budem bolji i napredujem. Bila mi je čast igrati za Dynamo Dresden i biti dio velike porodice koju ću pamtiti cijeli život. Nadam se da sam opravdao očekivanja i da ćete me zauvijek pamtiti. Hvala puno Dynamo Dresden, želim vam puno uspjeha. Forza, Dynamo. Vaš Haris”, napisao je Duljević.

Duljević je u Dynamo Dresden stigao iz Sarajeva u augustu 2017. godine, a za ovaj njemački klub odigrao je ukupno 55 utakmica i postigao četiri gola uz sedam asistencija.

(Reprezentacija.ba)