Fudbaleri Zrinjskog savladali su večeras gradskog rivala Velež sa minimalnih 1:0.

Trener domaće momčadi, Hari Vukas, čestitao je svojim igračima na pobjedi, koja je za njega slatka, jer se radi o gradskom derbiju.

“Čestitke mojim momcima na pobjedi, koja je minimalna, ali slatka. Za pobjedu smo morali uložiti mnogo energije. Osjetio sam šta znači gradski derbi i zbog toga mi je još i draža”, rekao je Vukas, a zatim je dao svoj komentar na utakmicu.

“Nekvalitetno smo igrali prvo poluvrijeme. Bili smo razvučeni, Velež se branio, ali je bio opasan u napadu. U poluvremenu smo htjeli smiriti momke, malo smo digli ritam igre, ali to nije bilo to. Dali smo gol u pravom trenutku, ali smo zatim morali završiti meč. Nismo uspjeli i strepili smo do kraja. Svjesno smo ušli u rizik. Igrali smo sa igračima koji su po prvi put dobili minute. Bilo je veoma teško, Velež je opasan, ali nisu iskoristili svoje šanse”.

Trener Zrinjskog nije propustio priliku da pohvali navijače, a na kraju se osvrnuo i na uzvrati meč drugog pretkola Europa lige sa Utrechtom.

“Drugačije će biti protiv Utrechta. Imamo četiri dana da se spremimo i da izvedemo najodmornije momke. Bit će teško, igramo pred svojim navijačima i budite uvjereni da ćemo biti pravi”.

(Reprezentacija.ba)