Desni bek reprezentacije BiH, Darko Todorović (22), narednu sezonu provest će u Holstein Kielu, u koji je stigao na posudbu iz Salzburga.

Govoreći za portal Reprezentacija.ba, Todorović je otkrio zbog čega se odlučio na odlazak u redove njemačkog drugoligaša, koji je prošlu sezonu u 2. Bundesligi okončao na šestoj poziciji.

“Da budem iskren, nisam trebao da idem iz kluba, ali kad sam vidio da su doveli igrača iz Ajaxa koji košta pet miliona, moja odluka je odmah bila da idem negdje gdje mogu igrati cijelu sezonu”, rekao je Todorović i nastavio:

“U tom periodu pojavile su se tri-četiri opcije, jedna je bila iz Austrije, a ostale iz Njemačke. Za Kiel sam se odlučio prije svega jer forsiraju fudbal kakav se igra u Salzburgu, ali i kako bih usavršio svoju igru. Takoeđer, bili su i najbrži. Tražili su da dođem sutradan poslije prijateljske utakmice sa Salzburgom, koju su gledali, tako da bih već u subotu trebao da igram prvenstvenu utakmicu”.

Todorović ističe kako mu je cilj da igra što više.

“Sigurno mi je to dosta pomoglo pri odluci što su ljudi iz kluba brzo reagovali, dali sve od sebe da me što prije dovedu. Ispred mene je duga sezona. Nadam se da ću igrati što više utakmica i da će proći sve bez povreda. Veoma mi je bitno da igram što više, jer to u prošloj sezoni nije bio slučaj. Mislim da je ovo korak unaprijed za mene”, poručio je Todorović, koji je za naš državni tim upisao osam nastupa.

(Reprezentacija.ba)