Zrinjski večeras igra prvi susret drugog pretkola Europa lige na gostovanju kod holandskog Utrechta.

Tim iz Mostara tražit će čudo na Galgenwaard stadionu, s obzirom da važi za apsolutnog autsajdera, što smatraju i kladionice.

Koeficijent na pobjedu Utrechta prema Mozzart Bet BiH je 1.22.

Na neriješen ishod nudi se 5.20, a na trijumf Zrinjskog čak 11.0.

Adut Zrinjskog u večerašnjem duelu može biti takmičarska forma, jer je Utrechtu ovo prvi zvanični meč.

Zrinjski je s druge strane odigrao tri meča. U prvom pretkolu Europa lige je ukupnim rezultatom 6:0 (dva puta po 3:0) savladao Akademiju Pandev, dok je u prvom kolu Premijer lige BiH poražen na gostovanju kod Sarajeva sa 0:1.

“Svjedoci smo svi da se holandski nogomet vratio na velika vrata, opet su top level u Evropi. Vidjeli smo to kroz Ajax i holandsku reprezentaciju, tako da imamo veliki respekt za ekipu Utrechta. Imaju jako dobre i kvalitetne igrače, dobri su kao kolektiv. Došao je novi trener sa novom nogometnom filozofijom, drugačijim stilom igre i mogu kazati da su zbilja jako ofanzivni i jako dobro igraju taj napadački nogomet sa reposjedom na protivničkoj polovini”, rekao je Vukas i nastavio:

“Naša očekivanja su da budemo čvrsti u tom defanzivnom bloku, koncentrisani maksimalno i napravit ćemo sve da ih napravimo nemirnima, a pritom da znamo šta raditi sa loptom nakon što je oduzmemo i koje prostore koristiti. Sigurno da oni imaju i svojih slabosti koje smo mi uočili i pokušat ćemo to maksimano iskoristiti”.

Vukas je u Holandiju poveo 20 igrača.

Golmani: Ivan Brkić, Antonio Soldo

Odbrana: Renato Gojković, Jasmin Čeliković, Tomislav Barbarić, Pero Stojkić, Dario Rugašević, Slobodan Jakovljević, Mario Tičinović, Advan Kadušić

Vezni red: Ivan Čurjurić, Frane Čirjak, Damir Šovšić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Marko Bencun, Staniša Mandić, Miljan Govedarica

Napad: Irfan Hadžić, Ivan Lendrić

Susret između Utrechta i Zrinjskog igra se od 18:30 sati uz prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)