Fudbalere Zrinjskog večeras od 18:30 sati očekuje prvi susret drugog pretkola Europa lige protiv Utrechta.

Izabranici Harija Vukasa sinoć su na Galgenwaard stadionu obavili službeni trening, a šef stručnog štaba Zrinjskog poručio je kako Utrecht pored kvaliteta ima i svoje slabosti, koje će njegovi igrači pokušati iskoristiti.

“Svjedoci smo svi da se holandski nogomet vratio na velika vrata, opet su top level u Evropi. Vidjeli smo to kroz Ajax i holandsku reprezentaciju, tako da imamo veliki respekt za ekipu Utrechta. Imaju jako dobre i kvalitetne igrače, dobri su kao kolektiv. Došao je novi trener sa novom nogometnom filozofijom, drugačijim stilom igre i mogu kazati da su zbilja jako ofanzivni i jako dobro igraju taj napadački nogomet sa reposjedom na protivničkoj polovini”, rekao je Vukas i nasatvio:

“Naša očekivanja su da budemo čvrsti u tom defanzivnom bloku, koncentrisani maksimalno i napravit ćemo sve da ih napravimo nemirnima, a pritom da znamo šta raditi sa loptom nakon što je oduzmemo i koje prostore koristiti. Sigurno da oni imaju i svojih slabosti koje smo mi uočili i pokušat ćemo to maksimano iskoristiti”.

(Reprezentacija.ba)