Selektor naše fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki je govorio za italijanski Passioneinter o Edinu Džeku, ali i o bh. reprezentativcima koji godinama nastupaju u italijanskoj Seriji A.

“Za mene je Edin jedan od najboljih napadač na svijetu. Drago mi je što će otići u Inter gdje će imati šanse da osvaja trofeje. Inter je veliki klub s trenerom kao što je Antonio Conte. Džeko je jedan od najboljih napadača s kojim sam radio. Napravio je sjajne stvari gdje je god igrao, od Wolfsburga, Manchester Cityja pa sve do Rome”, kazao je Prosinečki i dodao:

“Pričali smo o njegovom transferu više puta. Čak smo i nedavno razgovarali o prelasku u Inter. Uz dužno poštovanje prema Romu, on će sada imati veće šanse da osvaja titule i da postiže još više pogodaka. Edin može igrati još dvije ili tri godine na najvišem nivou. Čak mi je i Conte kazao da Edina želi za napadača u Interu.

Posljednjih godina u Italiji veliki broj naših fudbalera ima zapaženu ulogu. Selektora raduje ta činjenica.

“U našoj selekciji ima nekoliko igrača koji su odlični u Seriji A. Pjanić je u Juventusu, Zukanović u Genoi, a Krunić je potpisao za Milan. Jedan od mladih fudbalera koji predstavlja budućnost ove reprezentacije je i Gojak. Nadam se da će i on uskoro nastupati u Italiji”, riječi su Prosinečkog.

(Reprezentacija.ba)