Nakon poraza od Sarajeva (1:0) na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH, trener Zrinjskog Hari Vukas izjavio je kako je njegov tim utakmicu izgubio u prvom poluvremenu.

“Čestitam Sarajevu na pobjedi. Jedna čudna utakmica. Mi smo dosta pokušavali, nije išlo. Što znači da se i Sarajevo dobro branilo. Moje mišljenje je da smo utakmicu izgubili u prvom poluvremenu, gdje nismo iskoristili rezervisanost Sarajeva. Dali su gol na početku drugog poluvremena i to je nekako usmjerilo utakmicu”, rekao je Vukas i dodao:

“Ne pobjeđuje uvijek bolji. Ovo je prvo kolo. Imaju još 32 utakmice. Ovo je tek početak. Sigurno da je u ovom momentu ekipa koja je pobijedila puno znači. Mi možemo biti samo bolji, imamo stvarno dobru ekipu. Moramo izgurat ovaj izazovan period za nas. Ja vjerujem u svoje momke i siguran sam da ćete gledati bolji Zrinjski”.

Vukas baš kao i Musemić smatra da su Zrinjski i Sarajevo glavni kandidati za titulu.

“Slažem se sa kolegom. Naravno da smo kandidati za titulu i ne podcijenjujći nikoga drugog, sigurno će se pojaviti neka ekipa koja je dobro posložena, ali ja smatram da su ove dvije ekipe glavni kandidati za titulu”.

(Reprezentacija.ba)