Željezničar će u okviru 1. kola nove sezone Premijer lige BiH dočekati Borac, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Amar Osim i prvotimac Petar Bojo.

“Jači smo nego prošle sezone, barem zato što smo duže na okupu. Nismo izgubili ništa osim Šabanadžovića koji je bio standardan. Računamo da se sa šest mjeseci rada drugačije ponaša, ali ne mora ništa značiti, pogotovo u prvoj utakmici koju igramo protiv Borca. Prva utakmica je uvijek neugodna jer ne znaš šta je protivnik prethodno radio, a naš protivnik je nastupao u drugoj ligi i to je dupla nepoznanica. Oni imaju nekoliko iskusnih igrača koje su kupili, a koji imaju zavidan CV. Imaju ambiciju da se pokažu na samom početku, kao i obavezu prema navijačima. Borac je dobar rival, utakmice su često napete i neizvjesne. To očekujemo i sutra”, kazao je Osim dodavši:

“Ne bih bio u klubu da ne mislim da se možemo ravnopravno boriti za nešto, maksimalno i svim silama. Popravili smo se u odnosu na prošlu sezonu, doveli smo nekoliko igrača koji mogu donijeti drugu dimenziju. Uz dobar početak i atmosferu sve može izgledati drugačije. Nadamo se da uz kapacitete koje imamo možemo biti u dobroj situaciji, a prošle sezone nismo imali dosta stvari. Sada imamo sve preduslove za to”.

Utakmica se igra u subotu u 20:30 sati na Grbavici.

Prodaja ulaznica počinje od 10 sati.

(Reprezentacija.ba)