Ekipa Veleža će sutra (subota) od 17,30 sati na svom terenu odigrati meč prvog kola Premijer lige BiH protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Mostarci su se nakon tri godine vratili u društvo najboljih, a Seid Behram (21) je protekle sezone bio jedan od najboljih fudbalera ovog kluba u Prvoj ligi Federacije BiH.

Seid, koji je u sezoni 2018. / 2019. postigao sedam golova u 20 odigranih mečeva, očekuje pozitivan rezultat u prvom kolu Premijer lige BiH.

“Na pripremama smo radili veoma dobro, kako na taktici, tako i na fizičkoj spremi. Igrači su davali sve od sebe kako i na treninzima, ali i na utakmicama koje smo igrali. S obzirom na prikazano, mislim da ćemo dobro kotirati u Premijer ligi BiH. Što se tiče utakmice protiv Mladosti, nekoliko puta smo igrali protiv njih. Analizrali smo ih i mogu reći da je to mlada ekipa s mnogo kvalitetnih igrača, koji mogu napraviti razliku na terenu. Ipak, nadam se će uz našu maksimalnu angažovanost bodovi ostati u Mostaru”, kazao je Behram za portal Reprezentacija.ba.

Dvadesetjednogodišnji fudbaler Veleža vjeruje da će njegova momčad ostvariti dobar rezultat u predstojećoj sezoni.

“Treba uzeti u obzir da smo mi nova ekipa u Premijer ligi BiH. Relativno smo mladi i to neiskustvo moramo nadomjestiti velikom voljom i željom za dobrim rezultatima. Vjerujem da ćemo ostvariti dobar plasman u ovoj sezoni. Ovim putem bih pozvao i naše vjerne navijače da budu uz nas, kao što su uvijek i bili. Oni znaju da smo uz njih bolji i jači te se nadam da ćemo se i ove sezone mnogo puta zajedno radovati,” riječi su Seida.

(Reprezentacija.ba)