Trener škotskog prvaka Celtica bio je zadovoljan nakon nove pobjede nad Sarajevom (2:1) i plasmana u drugo pretkolo Lige šampiona.

“Veoma sam zadovoljan igrom i rezultatom. Mislim da smo bili odlični i igrali smo sa sjajnim napadačkim namjerama. Oni su jako dobra ekipa. Proći kroz dvije ovakve utakmice tako rano u kvalifikacijama, protiv velike, jake, čvrste ekipe… Mislim da smo dobro odradili posao u ovom dvomeču”, rekao je Lennon i nastavio:

“Moglo se vidjeti da su večeras izašli puno agresivnije, a bili su i spremniji. Mislim da smo igrali vrlo dobro, posebno u prvom poluvremenu. Bili smo dominantni. Bili smo nespretni kada smo primili gol, barem mi tako gledamo. Jer smo imali kontrolu nad utakmicom i tada smo izgubili malo našeg momentuma. Ali onda je Callum McGregor postigao sjajan gol nakon sjajne partije. On i Scott Brown su bili posebno dobri…”.

Lennon je istakao i kako su igrači Sarajeva bili vrlo grubi i da su zaslužili barem jedan crveni karton.

“Bili su pomalo ‘poljoprivredni’, u najmanju ruku. Barem jedan od njih je zaslužio crveni karton… Na ovom nivou sudije ponekad vide igru malo drugačije nego mi. To je ono što sam ja naučio. Najbolje je ne govoriti ništa”, kazao je Lennon i dodao:

“Posljednje što želite na ovom nivou su povrede koje prouzrokuju duge pauze… Sutra će moji igrači imati pokoju modricu, ali nadam se da neće biti ništa značajno…. Bilo je jako važno da igrači ostanu mirni jer disciplina je važan faktor i ne želimo da izgubimo nekoga za predstojeće utakmice. Znamo koliko teške, naporne i napete mogu biti ove kvalifikacione utakmice, ali iskustvno koje su neki igrači dobili će im pomoći u budućnosti”.

(Reprezentacija.ba)