Fudbaleri Sarajeva večeras će od 20,45 sati na “Celtic Parku” u Glasgowu igrati revanš duel prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv škotskog Celtica.

Slavni klub iz Glasgowa je u prvom meču odigranom na stadionu “Asim Ferhatović Hase” (9. jula) pobijedio rezultatom 3:1 i gotovo sigurno će izboriti nastup u drugom kolu.

“Celtic Park” je rasprodat, pa će igrači Sarajeva odmjeriti snage sa svojim protivnicima pred punim tribinama.

Husref Musemić je u Glasgow poveo 19 fudbalera, a među njima nisu povrijeđeni Bojan Letić i Amer Dupovac.

” Ponovo sam na Celtic Parku nakon 30 godina, sada u drugoj ulozi, kao trener, a nekada kao igrač. Celtic ima kvalitetan rezultat, vjerujem da nas čeka pun stadion i želimo odigrati što je moguće bolje. Bit će to pravi izazov za moje igrače, jer ne igramo često pred tolikim brojem navijača. To može biti otežavajuća okolnost, ali i dodatna inspiracija da daju maksimum. Važno nam je kako ćemo odigrati jer nam prvenstvo počinje u nedjelju”, riječi su Musemić uoči utakmice sa Celticom.

Celtic je prema kladionicama apsolutni favorit protiv Bordo kluba.

Neil Lenon, trener Celtica, poručio je da će njegovi izabranici i večeras ići na pobjedu.

“Želimo izaći na teren i pokušati doći do nove pobjede. Također, moramo pokazati poštovanje prema protivniku. U Ligi šampiona nema laganih protivnika. Imamo lijepu prednost, ali ništa još nije gotovo. Nadam se da ćemo biti oštriji i agresivniji nego u prvom duelu”, kazao je Lennon na press konferenciji.

Pobjednik duela Celtic – Sarajevo u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona za protivnika će imati estonski Nomme Kalju, koji je iznenađujuće eliminisao makedonsku Shkendiju.

Poraženi iz dvomeča Celtic – Sarajevo takmičenje nastavlja u trećem kolu kvalifikacija za Europa ligu, a svog protivnika će saznati u ponedjeljak 22. jula.

Utakmicu Celtic – Sarajevo sudi Alain Durieux iz Luksemburga, dok će direktan prijenos biti na kanalu Arena Sport1.

(Reprezentacija.ba)