Naš najbolji atletičar Amel Tuka osvojiuo je sinoć treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu (utrka na 800 metara) i tako ostvario treće najbolje vrijeme u svijetu ove sezone (1:43:62).

Amel je trenutno i najbrži čovjek Europe na 800 metara, a nakon novog sjajnog rezultata izjavio je da se osjeća sve bolje i bolje.

“Iz trke u trku osjećam se sve bolje i bolje. Već sam imao dvije trke na 1:44 i znao sam da sam na dobrom putu. Iskreno malo sam se i sam iznenadio sa vremenom iz Monte Carla jer me trener drži još na 90% spremnosti, ali i konkurencija je učinila svoje, jer volim se takmičiti sa najboljima i to mi daje još veći motiv. Moram ostati strpljiv i vjerovati treneru u potpunosti i njegovim riječima da ću tek u Dohi biti u svojoj top formi.  Hvala Bogu zdrav sam, treniram redovno i polako se vraćam tamo gdje mi je i mjesto”, riječi su Tuke.

Također, naš atletičar se zahvalio svima na podršci i čestitkama, a vjetar u leđa prije utrke u Monte Carlu dala mu je i poruka podrške kapitena fudbalske selekcije BiH Edina Džeke, koji mu je poželio sreću.

(Reprezentacija.ba)