Jedini strijelac za Sarajevo u porazu od Celtica (1:3) bio je novajlija Mirko Oremuš, kojem je večerašnji gol bio prvi u dresu bordo kluba.

“Stvarno sam sretan što sam odmah u prvoj utakmici dao gol. Igrali smo stvarno protiv dobre ekipe, koja svaku godinu igra Ligu šampiona i mogu reći da sam zaista zadovoljan kako je ekipa odgovorila. Bilo je za očekivati da će oni diktirati tempo. Mi smo jako dobro stajali, imali smo nekoliko kontri i polukontri koje nažalost nismo uspjeli iskoristiti, ali sve u svemu mislim da smo pred našim navijačima pokazali da se nismo plašili i ovim putem im zahvaljujem na sjajnoj podršci”, rekao je Oremuš, koji je čestitao Celticu na zasluženoj pobjedi.

“Oni su to većinom rješavali individualnom kvalitetom, pogotovo onaj drugi gol. To je nogomet. Pokazali su klasu i ja im čestitam”.

Oremuš u revanšu na Celtic Parku očekuje teži duel.

“Sigurno da će biti teže. Oni će se tamo bolje osjećati. To će biti isto jedno sjajno iskustvo za nas. Mislim da moramo nastupiti isto kao večeras, pružiti što bolju utakmicu i da budemo zadovoljni na kraju krajeva”, dodao je.

(Reprezentacija.ba)