Bh. reprezentativni veznjak, Rade Krunić (25), jučer je zvanično predstavljen kao novi igrač Milana.

Krunić je u Milan stigao iz Empolija u transferu vrijednom osam miliona eura, a sa “Rossonerima” je potpisao petogodišnji ugovor.

U prvom intervjuu koji je dao za zvaničnu stranicu Milana, Krunić je istakao kako je trenutno najsretniji čovjek na svijetu.

“San se ostvario. Trenutno sam najsretniji čovjek na svijetu. Sanjao sam da igram za ovaj klub duže vrijeme, da nosim ovaj dres, ove boje i veoma sam sretan što sam došao ovdje”.

Potom se osvrnuo na trenera Marca Giampaola, sa kojim je imao priliku sarađivati u Empoliju.

“On je bio moj prvi trener u Italiji. Pomogao mi je da napredujem mnogo. Pružio mi je dosta prilike za igru u toj prvoj sezoni, u kojoj sam imao skoro 20 nastupa. Mislim da je to bila pozitivna sezona za mene, jer sam bio novi igrač, a uz to stranac i vrlo mlad”, rekao je Krunić i dodao:

“Kvalitetan je trener jer ima svoj stil igre. Njegovi klubovi igraju pozicioni fudbal, što je dobro za nas vezne igrače. Može uraditi dobre stvari ovdje u Milanu. Zaslužuje trenirati ovako veliki klub i nadam se da ćemo biti uspješni zajedno”.

Govorio je i o svojim kvalitetama.

“Smatram sebe kompletnim igračem. Moje najbolje osobine su kontrola lopte i dribling”.

Foto: AC Milan

Opisao je i susret sa Milanovim legendama Paolom Maldinijem i Zvonimirom Bobanom.

“Bio sam vrlo uzbuđen što sam imao priliku pričati sa takvim legendama, koji su istinski heroji za mene, ali i idoli mnogim igračima. Bilo je zaista sjajno. Mislim da mogu biti dobar ovdje”.

Igranje protiv Milana na San Siru za njega je bilo nešto posebno.

“Igrao sam protiv mnogih klubova u Italiji, ali taj osjećaj kada zakoračite nogom na San Siro u duelu protiv Milana je jedinstven. Osjećao sam veći pritisak nego kad igram protiv drugih timova. Sada sam ovdje i igrat ću u omiljenim bojama, što će biti sjajno”.

Foto: AC Milan

Otkrio je da mu je idol u dječačkim danima bio Kaka.

“Kaka je bio moj idol dok sam bio dječak, kada sam gledao Milan. Imamo slične karakteristike. Naravno, on je mnogo bolji igrač i ofanzivniji je od mene. Uživao sam u načinu na koji je igrao, jer je bio ključni igrač za tim”.

Za kraj je dodao kako jedva čeka da se oduži navijačima, koji su mu poslali brojne poruke dobrodošlice.

“Već sam primio brojne poruke od navijača Milana, koji su mi poželjeli dobrodošlicu u grad i klub. Jedva čekam da im se odužim”.

(Reprezentacija.ba)