Momčad Celtica večeras (ponedjeljak) je doputovala u Sarajevo, gdje će sutra igrati susret prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Sarajeva.

Večeras je održana i press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili trener Celtica Neil Lennon i kapiten Scott Brown.

“Igrači su prilično spremni, s obzirom da sezona još uvijek nije počela. Što se tiče našeg tima, Jack Hendry i Marian Shved nisu doputovali u Sarajevo zbog povreda na jučerašnjem treningu. Liga šampiona je važna za Celtic. Imamo težak zadatak, ali naši momci znaju kakav je ulog. Sarajevo je dobra ekipa, pogotovo u zračnim duelima i njihovi bekovi su jaki. Sigurno da će nam biti teško. Imamo veliki respekt prema Sarajevu, ništa nemamo garantovano i pripremamo se za neizvjestan duel.

Scott Brown, kapiten Celtica, očekuje neizvjesnu utakmicu sutra na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

“Imali smo kvalitetne pripreme, na dobrom smo putu i radujemo se sutrašnjem susretu. Želimo što dalje otići u Ligi šampiona. Očekuje nas neizvjesna utakmica, ali smo spremni. Mnogo igrač dolazi u Celtic kako bi vidjeli kako izgleda Celtic Park na noćnoj utakmici Lige šampiona. Navijači prave odličnu atmosferu, igrači daju sve od sebe i želimo da to ponovimo i ove sezone”, istakao je kapiten Celtica i prokomentarisao ekipu Sarajeva:

“Oni su fizički jaki i visoki. Imaju mnogo kvalitetnih igrača i krilni fudbaleri su izuzetno “lukavi”.

Sarajevo i Celtic svoj meč igraju u utorak 9. jula s početkom u 19,45 sati uz direktan prijenos na MOJA TV.

(Reprezentacija.ba)