Aktuelni prvak BiH, FK Sarajevo, će sutra (utorak) od 19,45 sati igrati meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv škotskog Celtica.

Ovaj duel izazvao je mnogo pažnje u britanski medijima, pa je tako ugledni BBC analizirao nedavno završenu sezonu FK Sarajevo.

BBC navodi da je Sarajevo u sezoni 2018. / 2019 osvojilo prvo duplu krunu u historiji, ali i da je na samom početku doživjelo težak poraz od Atalante u drugom kolu kvalifikacija za Europa ligu.

Prema mišljenju novinara BBC-a, Celtic je prethodnih sezona imao mnogo lakše protivnike, a sada ga čeka ozbiljniji posao.

U tekstu je spomenut i trener Husref Musemić, koji je kao igrač nastupao za škotski Hearts, a izdvojena su tri ključna fudbalera Sarajeva.

Prvi je naš A reprezentativni golman Vladan Kovačević. Vladan je prošle sezone čak 20 puta sačuvao svoju mrežu u 34 odigrane utakmice.

Zatim, BBC je analizirao učinak Mersudina Ahmetovića iz prošle sezone te Amara Rahmanovića, za kojeg kažu da je bio važna figura u historijskoj sezoni FK Sarajevo.

Duel Sarajevo – Celtic igra se u utorak od 19,45 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” uz direktan TV prijenos na MOJA TV.

(Reprezentacija.ba)