Olimpija iz Ljubljane danas je službeno predstavila bh. krilnog napadača Luku Menala (22), koji je stigao u klub na jednogodišnju posudbu iz Dinamo Zagreba.

“Ljubljana mi je za sad prekrasan grad. Nisam znao da je tako lijep. Mogu reći da sam se stvarno dobro snašao i zadovoljan sam životom ovdje”, rekao je Menalo, kojeg sa Olimpijom očekuje nastup u Europa ligi.

“Sad nas čeka prvo Tuzla City, a onda imamo sa Partizanom tu neku generalnu probu za Rigu. Iako utakmica sa Partizanom nije natjecateljska, sigurno da i tu želimo pobjedu, dobar ulazak u sezonu i proći to prvo pretkolo Europa lige”.

Bivši U21 reprezentativac BiH poručuje kako je došao u Olimpiju da se bori za naslov prvaka, te pokuša osvojiti duplu krunu.

“Naravno. Došao sam tu da se borim za naslov prvaka. Olimpija je kroz povijest najveći slovenački klub i sigurno da sam došao tu pokušati osvojiti duplu krunu. Ja se nadam da ću obogatiti igru Olimpije i da ću donijeti golove i asistencije, koji se od mene očekuju”.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Menalo priznaje kako je odlično primljen u novom klubu, te da mu je najviše pomogao njegov zemljak Tomislav Tomić.

“Momci su me stvarno oduševili i igračkim kvalitetom i karakterom. Dobro sam se uklopio u ekipu. Ljubljana kao grad nije puno drukčija od Zagreba. Mogu reći da sam stvarno zadovoljan. Tu mi je najviše pomogao moj Hercegovac Tomislav Tomić. Živio sam kod njega dok nisam našao stan. Ali i drugi momci su mi izašli u susret maksimalno i svima im zahvaljujem ovom prilikom”.

Nada se uspješnoj saradnji sa trenerom Safetom Hadžićem.

“Znao sam trenera Hadžića od prije i da je trenirao Olimpiju. Razgovarao sam s njim, imamo neke iste poglede na nogomet i nadam se da će saradnja biti uspješna”.

Menalo je inače već imao priliku debitovati za Olimpiju, a upisao se i u strijelce, pogodivši dva puta u pobjedi nad Sochijem.

(Reprezentacija.ba)